Klassiske bygmelspandekager i en moderne børnevenlig fortolkning. Spises til Kyndelmisse d. 2.februar, for at sikre en god byghøst. Læs mere om traditioner og folketro til Kyndelmisse her, og få inspiration til at holde en af vores ældste danske traditioner i hævd.
Børnevenlige Bygmelspandekager
Forberedelse: 20 min.
Bagetid: 25 min.
Total: 45 min.
Antal: 10 serveringer
Ingredienser
Opskrift
Ingredienser
Til pandekagedejen
- 20 g gær
- 6 dl. mælk
- 500 g bygmel
- 2 æg
- 1 spsk farin
- ½ tsk kanel
Opskrift
- Rør gæren ud i den lunkne mælk. Tilsæt herefter bygmel, æg, puddersukker og ½ tsk. stødt kanel i dejen.
- Rør det hele sammen og stil det til hævning et lunt sted i 2 timer.
- Efter hævning bages pandekagerne på en varm pande i smør til de er sprøde. I gamle dage anvendte man svinefedt, men ofte giver det en smag, som børn ikke bryder sig om.
- Vær opmærksom på at få hældt nok dej på panden. De skal være tykkere end de klassiske tynde dessert pandekager, og skal derfor også bage ordentligt igennem på panden.