Mindemageriet

Sommerpynt til vinduerne

10.august

Jeg elsker at pynte op til højtider og årstider! Langt de fleste forbinder pynt og dekorationer med vores højtider i vinterhalvåret, hvor vi dykker ned i mørket og hyggen, og har brug for dekorationer til at sætte stemningen og skabe lys og glæde. Men hvorfor begrænse glæden ved at pynte op til vintermånederne?

I vores lyse sommerhalvår kan vi nyde, at alt udenfor peaker. Alt er sprunget ud, solen skinner – og hvis den ikke gør, så er alt stadig grønt og frodigt. Og det vil vi jo også gerne have med indenfor – det er derfor vi har planter i potter og i vaser, og derfor vi synes en buket friske blomster er et forårsvarsler og en sommerbebuder.

Mens vinterpyntning bringer lys ind i mørket, tilføjer sommerpyntning en ekstra dosis glæde og farve til solrige dage. Det er en måde at fejre solen, naturen og livet omkring os, samtidig med at det skaber en festlig atmosfære og giver mig mulighed for at udtrykke mig kreativitet sammen med børnene.

Uanset årstid kan pyntning være et udtryk for vores ønske om at skabe skønhed og glæde i vores omgivelser. Det synes jeg er essensen i at dekorere sit hjem. 

De her perlekæder er nemme at lave med børn, så de også kan tage del i sommerpyntningens magi.

Sommerpynt til vinduerne

Du skal bruge:

  • Facetperler som disse – Jeg har valgt nogle farver, som jeg synes matcher sommerens sol og vand. I posen er der både små og store perler, så børnefingre fra ca. 2 år og op kan være med. Andre slags perler kan selvfølgelig bruges, men facetperler giver en smuk effekt i solskinnet, når de bliver hængt op.
  • Vindseltråd – Jeg troede ståltråd var ståltråd, men når jeg har spurgt efter det i hobbybutikker, er jeg flere gange blevet mødt af et “altså, mener du vindseltråd?”… Jeg har brugt en lidt tyk udgave, så vi kunne lave forskellige spiraler, der holder formen, når de bliver hængt op.
  • En skævbider – det er sådan en her – til at klippe ståltråden vindseltråden over med. 

 

Og så er det egentligt bare at lade små lækre børnefingre trække perler på ståltråden, forme dem og hænge dem op. 

God fornøjelse!

Gem til senere

Christiane

Traditions manifest

Hverdagsmagi i moderne indpakning

Hvad vil du give videre til dine børn? Vil du gerne give dem familiens traditioner og minder med på deres vej, men aner ikke hvor du skal starte henne? Svaret er ikke at tilføje mere til din to-do-liste eller at sammenligne din familie med alle de overvældende idéer på sociale medier. Vores liv fortjener ægte opmærksomhed. 

Hos Mindemageriet vil jeg gerne  inspirere dig til at

1

Skabe familiebånd

Bliv inspireret til at skabe stærke rødder og familiebånd gennem små og store traditioner og højtider, i og udenfor hjemmet

2

Skabe tid

Få gode husgeråd til at skabe tid til at fejre årstider, højtider, livets gang – og putte mere hverdagsmagi ind i dagligdagen

3

Skabe minder

Opdag, hvordan du kan gemme minde og passe på fortiden, som en ægte mindemagerske – uden at det bliver overvældende.