Mindemageriet

Valgflæsk

31.oktober

Valgdag = Valgflæsk. I vores hjem er det en fast tradition at spise stegt flæsk på valgdagens aften. Det er det i mange hjem, og der er et eller andet ærkedansk over at vide, at vi ikke bare alle (selvfølgelig) har bidraget med vores stemme til demokratiet, men at de fleste også går hjem og får det samme til aftensmad.

Hvad er valgflæsk? Valgflæsk er stegt flæsk med kartofler og persillesovs – men i løbet af valgkampen, er valgflæsk, alle de fantastiske løfter, som politikerne kommer med.

Udtrykket findes også i andre lande. Både i USA og i England har man et lignende madrelateret udtryk – i USA er det “pork” man smider til vælgerne, og i England kan man “ride the gravy train”.

Faktisk er det en moderne opfindelse at servere stegt flæsk på valgaftenen, og det er en tradition, der først har taget rigtig fat efter 2010. Stegt flæsk hører til i kategorien “husmandskost” og er lidt en fattigmandsspise – men det passer egentlig meget godt ind i tidsånden – der har generelt i samfundet været en megatrend omkring dansk mad og husmandskost siden midt i nullerne. Så det er spændende om vi holder ved retten i fremtiden, eller om vi i fremtiden – af sundheds- eller klimahensyn – skiftet flæsket ud med noget andet.

Sovse-ekspert bliver jeg aldrig, så den opskrift må du finde et andet sted – men jeg kan lave stegt flæsk så fuglene synger, og den opskrift skal du ikke snydes for.

Christiane

Traditions manifest

Hverdagsmagi i moderne indpakning

Hvad vil du give videre til dine børn? Vil du gerne give dem familiens traditioner og minder med på deres vej, men aner ikke hvor du skal starte henne? Svaret er ikke at tilføje mere til din to-do-liste eller at sammenligne din familie med alle de overvældende idéer på sociale medier. Vores liv fortjener ægte opmærksomhed. 

Hos Mindemageriet vil jeg gerne  inspirere dig til at

1

Skabe familiebånd

Bliv inspireret til at skabe stærke rødder og familiebånd gennem små og store traditioner og højtider, i og udenfor hjemmet

2

Skabe tid

Få gode husgeråd til at skabe tid til at fejre årstider, højtider, livets gang – og putte mere hverdagsmagi ind i dagligdagen

3

Skabe minder

Opdag, hvordan du kan gemme minde og passe på fortiden, som en ægte mindemagerske – uden at det bliver overvældende.