Mindemageriet

Hvornår slutter julen?

10.november

Se, nu er julen strax forbi
det er Helligtrekongers aften
Saa ender den rare jul; men vi
er glade, at vi har haft den.
Tre Lys har vi tændte — tænk en Gang!-
for Kongerne, de, som bragte
Jesusbarnet en Julepresent;
vi ved det, for Faer har sagt det.
Her sidder vi ved vort lille Bord
og ser, hvordan Lysene brænde;
naar de er slukkede, siger Moer,
at saa er Julen til Ende

Sådan står der i klassikeren “Peters Jul” – Helligtrekongers aften fejres d. 5.januar – dagen før Helligtrekongers dag.

Traditionelt er det også aftenen, hvor man “juler af”, altså tager pynten ned, og spiser de sidste julekager – hvis der da er flere tilbage.

I kirken symboliserer Helligtrekonger også enden på julen – De tre vise mænd som vi kender fra “Et barn er født i Bethlehem” har fundet frem til barnet i stalden, afleveret deres gaver og er på vej retur. Alt ånder fred og ro, og Helligtrekongers farver er da også grøn, som symboliserer håb og vækst.

Faktisk fejrede man Helligtrekongers dag længe før man fandt på at fejre Jesu fødsel – for det var først i år 300, man blev enige om også at holde en fest for Jesus.

I dag kan man finde de første tegn på jul i butikkerne allerede i oktober, og så slutter det med et brag juleaften. Det synes jeg er rigtig synd – det er nogle gange først EFTER juleaften at man rigtigt falder til ro, holder fri og mærker julefreden sænke sig. Det fortjener lidt mere opmærksomhed end det får i dag.

Læs mere om Helligtrekonger og få inspiration til hvordan du kan fejre Helligtrekongers aften og dag.

 

Christiane

Traditions manifest

Hverdagsmagi i moderne indpakning

Hvad vil du give videre til dine børn? Vil du gerne give dem familiens traditioner og minder med på deres vej, men aner ikke hvor du skal starte henne? Svaret er ikke at tilføje mere til din to-do-liste eller at sammenligne din familie med alle de overvældende idéer på sociale medier. Vores liv fortjener ægte opmærksomhed. 

Hos Mindemageriet vil jeg gerne  inspirere dig til at

1

Skabe familiebånd

Bliv inspireret til at skabe stærke rødder og familiebånd gennem små og store traditioner og højtider, i og udenfor hjemmet

2

Skabe tid

Få gode husgeråd til at skabe tid til at fejre årstider, højtider, livets gang – og putte mere hverdagsmagi ind i dagligdagen

3

Skabe minder

Opdag, hvordan du kan gemme minde og passe på fortiden, som en ægte mindemagerske – uden at det bliver overvældende.