Mindemageriet

Valgflæsk

31.oktober

Valgdag = Valgflæsk. I vores hjem er det en fast tradition at spise stegt flæsk på valgdagens aften. Det er det i mange hjem, og der er et eller andet ærkedansk over at vide, at vi ikke bare alle (selvfølgelig) har bidraget med vores stemme til demokratiet, men at de fleste også går hjem og får det samme til aftensmad.

Hvad er valgflæsk? Valgflæsk er stegt flæsk med kartofler og persillesovs – men i løbet af valgkampen, er valgflæsk, alle de fantastiske løfter, som politikerne kommer med.

Udtrykket findes også i andre lande. Både i USA og i England har man et lignende madrelateret udtryk – i USA er det “pork” man smider til vælgerne, og i England kan man “ride the gravy train”.

Faktisk er det en moderne opfindelse at servere stegt flæsk på valgaftenen, og det er en tradition, der først har taget rigtig fat efter 2010. Stegt flæsk hører til i kategorien “husmandskost” og er lidt en fattigmandsspise – men det passer egentlig meget godt ind i tidsånden – der har generelt i samfundet været en megatrend omkring dansk mad og husmandskost siden midt i nullerne. Så det er spændende om vi holder ved retten i fremtiden, eller om vi i fremtiden – af sundheds- eller klimahensyn – skiftet flæsket ud med noget andet.

Sovse-ekspert bliver jeg aldrig, så den opskrift må du finde et andet sted – men jeg kan lave stegt flæsk så fuglene synger, og den opskrift skal du ikke snydes for.

Christiane

flere artikler

Arkiv for Minder

Santa Lucia

Tidspunkt: d. 13.december Baggrund: Traditioner: Symboler: Mad: Sange: Historier: Folketro: Moderne traditioner og fortolkninger:

Læs mere »

historien

Om Mindemageriet

En traditionsnørd, der drømmer om at blive gift med julemanden, og bruge hver dag på at dvæle ved fortiden…

Drop Shipping

Photography

Photography

Horticulture