mød

Christiane

mindemageren

Jeg bor i Odense med min familie – Min mand Jonatan (ligesom ham fra Brødrene Løvehjerte) og vores børn Ramona Louise (2021) og Marius Caiser (2014).  

Vi har valgt at indrette os lidt anderledes end to voksne med 8-16 jobs. Jeg arbejder deltid og resten af tiden er fyldt ud med hjemmelivet. 

Jeg er kandidat i erhvervsøkonomi med speciale i brand management & marketing communication. Og det betyder, at jeg ved en masse om forbrugeradfærd, hvorfor vi mennesker køber de ting vi gør, og om virksomheders historiefortællinger om netop de ting vi køber med vores følelser, drømme og håb.  

Jeg har været en nostalgi-nørd og traditions-elsker, så længe jeg kan huske. Under mit kandidatstudie blev jeg fagligt interesseret i, hvordan traditioner og nostalgi i markedsføring påvirker os mennesker  – og især, hvorfor vores hjerner ELSKER traditioner og nostalgi – og hvordan vi faktisk kan få et mentalt rigere, roligere og rarere liv ved at svælge lidt i fortiden og drømme om “de gode gamle dage”.

For traditioner kan berige os på mange niveuaer. I det helt store billede, er traditioner for et samfund, hvad hukommelse er for individet.

På det nære plan – et emne, der virkelig har mit hjerte og min passion – kan traditioner give os en større tilknytning til vores familie og bekendtskaber, og styrke følelsen af at være en del af et fællesskab. Højtider og traditioner er et naturligt knudepunkt i familien og et mødested på tværs af generationer.

serious-thinking-woman-fashion-illustrator-PKRYTA3.jpg

historien

Om Mindemageriet

smiling-young-worker-with-blank-screen-laptop-YU7CVY8.jpg

Der var engang...

…en lille pige, der var overbevist om, at hun var sat i verden for mindst én af tre grunde:

1.  At gifte sig med den næste julemand og blive Julemor, og fejre julens budskab hver dag året rundt

2. At gifte sig med prinsen – eller mindst en ridder – på den hvide hest, som selv havde medbragt slot og det halve kongerige.

3. At vokse op og blive sin generations svar på Emma Gad, og vide alt om traditioner og højtider både i og udenfor hjemmet….

Og så blev jeg mindemager...

Jeg kommer ud af en familie, der fortæller historie. Mange historier – og nogle gange – de samme historier igen og igen. Historierne bygger bro til de liv, der var før mig. Og giver mig en følelse af at stå på noget solidt og stabilt. Og sådan startede min interesse for familiebånd, minder og traditioner. 

Da jeg blev familiemor og tiden begyndte at løbe lige så hurtigt som børnene, genfandt jeg kærligheden til vores fælles traditioner og den arv, vi giver videre til vores børn. Den arv, der en dag bliver til de historier mine børnebørn fortæller til deres børnebørn. 

selfie-J4S7AP9.jpg

traditionernes betydning

hvorfor er traditioner vigtige?

Hvor tror du, det er bedst at plante et ungt træ: på en åben mark med masser af plads eller en lysning i en gammel skov?

Man har fundet ud af, at et ungt træ vokser bedre, når det plantes i et område med ældre træer. Årsagen er, at rødderne af det unge træ er i stand til at følge stierne skabt af tidligere træer og gro dybere ned i jorden. Over tid kan rødderne på træerne faktisk vokse sammen, hvilket skaber et indviklet rodnet skjult under jorden. Det er gennem denne proces i naturen, at økosystemer transformeres og overlever. Stærke, gamle træer deler ressourcer med de nye, svage træer, så hele skoven bliver sundere.

Vores traditioner og højtider – vores fælles minder – er ligesom skovens økosystem. Vores børn vokser bedst i skyggen af os, der har været her i længere tid, og gennem udveksling af traditioner og minder, bliver vores rødder stærke – og stærke rødder har lettere ved at stå fast, når livet byder på stormvejr

young-woman-dropshipper-with-laptop-working-at-hom-WEVGR76.png

Traditions manifest

Hverdagsmagi i moderne indpakning

Hvad vil du give videre til dine børn? Vil du gerne give dem familiens traditioner og minder med på deres vej, men aner ikke hvor du skal starte henne? Svaret er ikke at tilføje mere til din to-do-liste eller at sammenligne din familie med alle de overvældende idéer på sociale medier. Vores liv fortjener ægte opmærksomhed. 

Hos Mindemageriet finder du inspiration til at

1

Skabe familiebånd

Bliv inspireret til at skabe stærke rødder og familiebånd gennem små og store traditioner og højtider, i og udenfor hjemmet

2

Skabe tid

Få gode husgeråd til at skabe tid til at fejre årstider, højtider, livets gang – og putte mere hverdagsmagi ind i dagligdagen

3

Skabe minder

Lær at gemme minde og passe på fortiden, som en ægte mindemagerske – uden at det bliver en overvældende og sur pligt

find inspiration her

Arkiv for Minder & Traditioner

Julens traditioner

Familie traditioner

Kunsten at skrive dagbog

Kunsten at gemme minder

Jewellery