Glemt alt om de snoldede havregrynskugler fra institutionen. Denne moderne klassiker kan man ikke få nok af, og den er et hit hos både unge og gamle.
Moderne Havregrynskugler
Forberedelse: 20 min.
Ventetid: 60 min.
Total: 80 min.
Antal: 20 stk
Ingredienser
Opskrift
Ingredienser
Til Havregrynskugler
- 100 g havregryn
- 75 g revet marcipan
- 50 g smør
- 50 g sukker
- 3 spsk kold stærk kaffe
- Vaniljekorn fra en halv stang
Til overtræk
- 100 g mørk chokolade
- lidt revet kokos til pynt
Opskrift
- Kør havregrynene en tur i minihakkeren, så det bliver findelt.
- Bland alle ingredienser sammen i en skål og ælt til en ensartet masse.
- Tril kugler på størrelse med et kirsebær og sæt på et fad. Stil på køl i en time. Så bliver de nemmere at overtrække med chokolade.
- Hak chokoladen og smelt den i et vandbad. Dyp kuglerne og sæt dem på bagepapir. Drys lidt kokosmel på toppen. Kuglerne opbevares på køl.
- Bemærk, at der ikke skal kakaopulver i dejen. Når de bliver betrukket med chokolade, bliver det lige rigeligt, hvis der også er kakao inden i. Men det er en smagssag, og hvis man virkelig vil have et chokoladespark, så kan man tilsætte 25 g. kakao til dejen.